Nexus Online

Hallo lezer!

Het werk op deze site beslaat heel wat genres. Vroeger schreef ik nogal wat horror en sciencefiction. Dat ruimde gauw plaats voor wat serieuzere schrijfsels die je onder de noemer magisch-realisme zou kunnen plaatsen. Nog later begonnen de verhalen wat meer psychologische diepgang te krijgen, en kwamen er ook ronduit surrealistische werkjes. Heel die tijd ben ik gedichten blijven schrijven, maar ik heb mezelf nooit een dichter willen noemen. Aan jou om uit te maken of mijn poëzie de moeite waard is. Verder waag ik me ook aan meer experimentele exploten waarin ik vooral de taal zelf en de verhaalconstructie onderzoek.

Naast fictie schrijf ik artikels -soms in opdracht- en essays. De essays handelen veelal over mijn eigen werk, maar ook over wetenschap, filosofie, esthetica en literatuurtheorie.

Momenteel werk ik aan enkele nieuwe beeldende werken, en bereid ik een kort filmpje voor. Ik hoop ze snel online te kunnen plaatsen. Tevens vind je een selectie van eigen (experimentele) muzikale composities terug op de site.

Het hoeft waarschijnlijk niet gezegd dat ik naast het creëren van eigen werk, heel graag dat van anderen lees, bekijk en beluister. Mijn favoriete auteurs zijn James Joyce, Franz Kafka, Umberto Eco, Harry Mulisch en Henry Miller. Qua muziek focus ik me vooral op de 70s met groepen als Pink Floyd, Yes, Genesis, Deep Purple etc., maar ook componisten als Frank Zappa, Philip Glass en John Cage vind je in mijn cd-verzameling. Op het vlak van film bewonder ik het werk van David Lynch, Stanley Kubrick en Andrei Tarkovsky.

Met
Nexus Online hoop ik vooral wat reacties te krijgen van eventuele lezers, omdat het me tot nu toe nog niet gelukt is mijn werk uit te geven, op enkele sporadische publicaties in twee boeken en tijdschriften na.

Zo, ik wens je veel leesgenot toe!

Groetjes,
Alvin (alias De Mysticus) - Webmaster: alvin@moviegids.be